LOGIN
EDIT SITE
AVAILABLE STUDIO'S
FACEBOOK
Pakhuis Wilhelmina

KADE FESTIVAL
*ZATERDAG*

23.06.2018

12:00

Open dagen Pakhuis Wilhelmina

Program:

zaterdag 23 juni 12:00
— LUUK JANSSEN & HENDRIK MÜLLER
Jazz, Soul, blues, Funk, Classic, pop, reggae, & house… Luuk Janssen is een dude en kan eigenlijk alles op zijn gitaar. In 2014 studeerde hij af aan het conservatorium waar hij les kreeg van o.a. Maarten van der Grinten, Jesse van Ruller, Martien Oster, Edoardo Righini en Martijn van Iterson.
Nu experimenteert Luuk en speelt hij met veel muzikale projecten mee.
Daarnaast geeft hij gitaarles in Pakhuis Wilhelmina. Hij vroeg vriend Hendrik Müller om mee te doen op ons feest!
Hendrik komt oorspronkelijk uit Duitsland studeerde daar contrabas en elektrische bas in de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. In 2016 rondde hij zijn master af aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij Luuk leerde kennen. Daar werd hij een zeer actief onderdeel van de lokale jazz scene en lid van verschillende internationale projecten die ook buiten de grenzen van Nederland actief zijn, zoals het "Daahoud Salim Quintet"
https://youtu.be/qli7uKcI1To
http://lesvan.luukjanssen.comzaterdag 23 juni 12:40 en om 14:40 uur
— BRANKA ZGONJANIN performance
Branka Zgonjanin omschrijft zichzelf als
“an interdependent shape-shifter, performance maker and a lover".
Ze zal bij ons op de kade een performance uitvoeren die lichamelijk en poëtisch is. Tedere of rauwe bewegingen van Branka zullen je verbazen en verwarren.
“Ik ga overal liggen, en de strijd woedt voort"
De poëzie van het lichaam wordt geïnspireerd door beweging.
Een beweging van de mensen die op zoek zijn naar hun thuis…
Branka Zgonjanin (ook bekend als Iskra Bela) is een choreograaf, uitvoerend kunstenaar, leraar en dichter. Ze werd geboren in 1980 in Belgrado, momenteel gevestigd in Amsterdam. Branka creëert performances en stukken op het gebied van performancekunst, fysiek theater en hedendaagse dans.


zaterdag 23 juni 13:00 uur
— JAN KIN
Jan Kin was in de jaren 70 - 80 frontman van de Jan Kin band en Piu Piu, die ooit nog in het voorprogramma stonden van Steppenwolf en U2!!! Om het muzikale stokje door te geven aan een volgende generatie, runt hij tegenwoordig zijn eigen KNSM muziekschool hier in Pakhuis Wilhelmina. Veel buurtkinderen en volwassenen komen bij Jan langs om gitaar, piano, zang of computerstudio lessen te volgen.
Op een dag is hij begonnen met het vertolken van zijn persoonlijke top 100 van songs aller tijden, waarvan hij zaterdag een uitgefilterde top 7 gaat brengen o.a. songs van David Bowie, Ben Howland, Janis Joplin, Paul Simon, Bob Marley, Prince en Matt Simons.
http://jankin-knsm.nl
Fotografie: © Charlotte Kin


zaterdag 23 juni vanaf 13:30- 14:30 uur
— ASTRID SERIESE & HARM WIJNTJES
Een glasheldere stem in het hoog èn het donkerbruine laag van de contrabas? Een groter contrast in klankkleur is bijna niet mogelijk! Maar onze buren uit het Rames Shaffyhuis, zangeres Astrid Seriese en bassist Harm Wijntjes laten deze kleuren met elkaar versmelten.
Dit duo werkte al eerder samen in de groep Girltalk in 1985. Later in de jaren 90 speelde Harm in Astrid’s band tijdens de theatertour Secret World.
Astrid is naast zangeres begenadigd zangcoach en geeft zangworkshops. Harm Wijntjes is een meester in het bespelen van de grote contra bas en speelde o.a. met saxofonist Sean Bergin, Rinus Groeneveld, Mathilde Santing, Ramses Shaffy en Gerry van der Klei.
https://youtu.be/VrdArst7Aoszaterdag 23 juni om 15:00 uur
— BEATRICE VAN DER POEL & ERWIN VAN LIGTEN
Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse e.a.
De artiesten van de 27 club inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten met hun voorstelling Forever 27.
Beatrice is singer-songwriter en stem-actrice en werkt in Pakhuis Wilhelmina waar ze muziek schrijft maar ook o.a. luisterboeken en haar radio programma bij 40upradio opneemt. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk en bewerkt ook stukken van anderen zoals van Maarten van Roozendaal of van Jimi Hendrix. Haar theatervoorstelling Electric Lady was een ode aan Jimi Hendrix en werd ontvangen met 4 sterren recensies. Momenteel treedt ze op Thomas Verbogt met Montere Weemoed waar ook een cd van is uitgebracht.
Gitarist Erwin van Ligten is meesterlijk met de gitaar. Hij werkte met Barry Hay, George Kooymans, Herman Brood, Jan Akkerman, Julya Lo’ko, Frederique Spigt, The Alessi Brothers en Astrid Seriese. De Volkskrant noemde hem “de Nederlandse Ry Cooder”.
www.beatricevanderpoel.nl
www.erwinvanligten.com
Fotografie: © Suus Suiker


zaterdag 23 juni tussen 16:00 tot 17:00 uur
— HAN BUHRS & NORA MULDER ENSEMBLE EXTRA ORDINAIR
Nederlandse teksten van Han Buhrs, op muziek gezet door Nora en Han en gespeeld op hun eigen gemaakte instrumenten: ritmisch gillende rondzingemmers, ploppende dienbladen, wokdekselpercussie, snoevende toffeetrommelbas, nicht-wohl-temperierte stemvorken, op hol geslagen snijbonenmolens, vermoeide orgeltjes, piepende bluesharp en ultrakorte stampliederen. Met titels als: De Dip Is Diep Dit Keer, Sneu, Valse Rust, Wat Nou Mooi?, Alle Spoken, Nut Is Waan 2 en Spij...t. De overburen van Pakhuis Wilhelmina Nora Mulder en Han Buhrs zijn Ensemble Extra Ordinair.
http://www.marjanverkerk.com/images/the_grumbler.mp4
https://www.youtube.com/watch?v=yAFFKhrrVTw
https://youtu.be/i0MjVDKgqlwzaterdag 23 juni 17:00 uur
— SOPHIE SABAR DANSWORKSHOP
In Pakhuis Wilhelmina klopt het Senegalese hart van sabar!
Sabar, een prachtige, elegante, energieke Senegalese dans- en percussiestijl. In de afgelopen 10 jaar heeft Sophie Sabar een methode ontwikkeld om sabar over te brengen op vrijwel elk publiek. Vanuit het grootste respect voor deze kunstvorm, zonder sabar uit haar oorspronkelijke context te rukken, geweld aan te doen of te over simplificeren, brengt Sophie met eerbied, bevlogenheid, humor, lichtheid en vastberadenheid mensen samen rondom en in de sabar cirkel. Haar methode is helder en lijkt simpel: zing het, speel het, dans het. Wat we zingen, wat we spelen en wat we dansen is allemaal hetzelfde. Voordat je iets speelt of danst moet het ritme al in je lichaam zitten. Zij zal met haar leerlingen en percussionisten een optreden verzorgen en daarna nodigt ze iedereen uit om mee te dansen!
Meer info over Sophie en sabar: www.sophie-sabar.nl
Facebook: https://www.facebook.com/SophieSabarPage/


zaterdag 23 juni Oesters & Bloedworst 18:00 uur kade
— BOB FOSKO
Bob Fosko is bekend als acteur, muzikant, schrijver, componist, producer en presentator. De voormalige voorman van de spraakmakende Raggende Manne met o.a. “Poep in je Hoofd” en zanger/schrijver van de band Gorelev werkte mee aan talloze theaterproducties en was het brein achter Hakkûhbar, dat onder andere met de hit ‘Gabbertje’ opzien baarde. Ook was hij het brein achter de Hardrock Karaoke die in ons Pakhuis de kelder op z’n grondvesten deed schudden
En Bob woont hier gewoon om de hoek. Met Pakhuis Wilhelmina heeft hij dus een innige band en niet alleen omdat koningin Wilhelmina het gebouw “bevuilde” in 1892…
— FREDIE BECKMANS MET BLOEDWORST
Als je borduurclubjes saai vindt, maar je wel een hobby wilt hebben waarover je aan je oma kunt vertellen, wat doe je dan? Je wordt lid van de worstclub, dat doe je. Kunstenaar Fredie Beckmans die jarenlang in ons Pakhuis Wilhelmina werkte en de vele zeestomers in de IJhaven schilderde, vond het tijd om worsten terug te krijgen op de plek waar ze thuishoren: in het middelpunt van de belangstelling...
Fredie: Het begon allemaal met kabeljouw. Iemand vroeg me lid te worden van een kabeljouwclub, maar toen kwam de aap uit de mouw en moest ik 150 euro betalen om lid te worden. Een vettige truc, dus ik besloot een nog vettigere club op te richten, de Worst Club. Levenslang lid worden kost je maar 5 euro. Speciaal voor Wilhelmina 30 zal Fredie zijn fameuze act met veel bloedworst opvoeren!
http://www.kunstmaan.nl/beckmans-fredie/


zaterdag 23 juni 22:00-00:30 - Mezrab
—PROFESSOR NOMAD UNDERCOVERSESSIES
De Professor Nomad sessies zijn legendarisch en horen net als de Hardrock Karaoke bij het voormalige Café Pakhuis Wilhelmina waar Brian Bik jarenlang een van de belangrijkste underground podia van Amsterdam bestierde.
Gearriveerde, gevallen maar ook nog jong en onbekende muzikanten uit heel Nederland wilden graag spelen in dit vermaarde muziekcafé. Dit was namelijk dé opstap voor Paradiso en de Melkweg.
Bartel bracht met zijn undercoversessies Nederlandse top-muzikanten bij elkaar die een ode brengen aan muzieklegendes.
Tijdens het 30e jarige verjaardagfeest van Wilhelmina Pakhuis zal een eerbetoon worden gebracht living legends aan NEIL YOUNG* en ABBA*.
*NEIL YOUNG. De band bestaat uit Henk Koorn, (Hallo Venray ) zang/gitaar, Ben Kribben (Van Dik Hout)zang/gitaar, Thijs Heij (Mary Fields) op toetsen, Stephan van der Meijden (BJ’s Pawnshop, Mimile) drums en uiteraard Bartel Bartels (Professor Nomad) op bas.
*ABBA, aansluitend een feestelijk ABBA tribute door de zusjes Vera en Beatrice van der Poel als Agneta en Frida. Jac Bico (the Analogues, Doe Maar) op gitaar/vocals, Patrick van Herrikhuyzen (Van Dik Hout, Sjako, Niels Geuzenbroek) op keyboards en Bartel en Stephan weer op de basis.
Benno Linnemann doet het geluid en DJ George zorgt voor de dans party na afloop!
Deze avond moet je meemaken, al is het alleen maar om een biertje te pakken en al je vrienden uit voormalig Café Pakhuis Wilhelmina en het huidige Wilhelmina te zien!