artistsshopsclassesvenues

login

aboutcontactruimtes-vrijduurzaam

publieke-ruimte-oproep

Oproep voor huurder publieke ruimte in Pakhuis Wilhelmina


Per 1 februari 2023

komt er een prachtige ruimte vrij in Pakhuis Wilhelmina in de plint aan de Veemkade. We zoeken hiervoor een huurder die deze ruimte een speciale functie wil geven. Bij voorkeur wordt het een publieke functie.
Enkele voorbeelden zijn een artist in residency, een gemeenschappelijke ruimte voor mensen uit het pand, een galerie of tentoonstellingsruimte, een (kunst)boekenwinkel/uitgeverij of een projectruimte met gevarieerd cultureel programma. 

de ruimte
  • lokatie: Veemkade, Amsterdam
  • Heeft eigen toegangs deur tot de kade.
  • oppervlakte: 46,6 m2
  • De huurprijs : ca 520 € per maand, inclusief btw en service kosten. 
Pakhuis Wilhelmina

is een ateliergebouw in Amsterdam voor kunstenaars en creatieven met 98 studio’s. Aan de plint zijn al een aantal publieke functies: Winkel Wilhelmina, Losdok en Mezrab.

invulling

Voor het vrij te komen atelier zoeken we een aanvulling op dit aanbod, passend in de setting en bij de uitgangspunten van Pakhuis Wilhelmina
*  Er zit geen horecavergunning op de ruimte. Het aanbieden van eten en/of drinken als hoofdzaak, zal geen geschikte doelstelling zijn. Wel kan als het als aanvulling fungeren. Bijvoorbeeld projectruimte met koffie, of maandelijks een borrel. 
*  Een ruimte die voornamelijk overdag geopend is. 
*  Geen (geluids-) overlast voor de buren veroorzaakt. 

procedure

We staan open voor alle voorstellen.
De sluitingsdatum is verlengd:
Plannen kunnen t/m 1 december
worden gemaild naar
plint-plan@pakhuiswilhelmina.nl

Bezichtiging* van de ruimte wordt daarna met de geselecteerden afgesproken. Het verenigingsbestuur + toelatingscommissie maken een selectie van de beste kandidaten. Deze kandidaten worden uitgenodigd om hun plan te pitchen aan alle huurders van het Pakhuis Wilhelmina op 10 januari.
Een selectiecommissie bestaande uit afgezanten van het verenigingsbestuur, het stichting bestuur en de toelatingscommissie en betrokken buren maken de uiteindelijke beslissing.

*De ruimte is, vanwege de grote ramen, ook goed zelfstandig vanaf de straat te bekijken